Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Μεγάλη επιτυχία της Δημοκρατίας ;



Παρακολουθούμε από το πρωί την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή . Η εξάρθρωση αυτή θα θεωρηθεί από την αστυνομία και το επίσημο κράτος παρόμοια επιτυχία με αυτή της 17 Νοέμβρη (!!). Σύμφωνα με πληροφορίες θα ασκηθούν κατηγορίες για το χρονικό διάστημα 1987-2013 , όλα αυτά τα χρόνια κατάφερε και κρύφθηκε καλά ο αρχηγός της οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος . Που κρύφθηκε; Μα στο σπίτι του , και τα τελευταία 2 χρόνια μέσα στην βουλή .

Μέσα από αυτό το blog είναι αρκετές οι φορές που μιλήσαμε για ανάγκη καταπολέμησης του νεοναζισμού , αλλά αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα , και με αποκορύφωμα το σημερινό μας βάζει σε σκέψεις . Όχι , δεν θα βγάλω κανένα σενάριο συνωμοσίας απλώς απορώ με τον χρόνο που επιλέγεται κάτι τέτοιο . Αρχικά είδαμε πάνω από 2-3 πρώην χρυσαυγίτες να σπάνε την ομερτά , μιλώντας με την φωνή τους και δείχνοντας το πίσω μέρος της κεφαλής τους στην κάμερα μας είπαν πως φοβούνται για την ζωή τους , μας είπαν ότι μετάνιωσαν για ότι έκαναν και μάλιστα ο ένας από αυτούς μας είπε πως ο Παύλος Φύσσας ήταν στόχος . Αυτός ο βαθιά δημοκράτης που παραστράτησε για λίγα χρόνια της ζωής του γνώριζε πως ο Παύλος Φύσσας ήταν στόχος , αλλά δεν μίλησε πριν γίνει το κακό . Περίμενε πρώτα να γίνει η δολοφονία , απόλυτα λογικό .

Η χρυσή αυγή ήταν μια επικίνδυνη οργάνωση ολίγων δεκάδων , το ίδιο το σύστημα την έκανε οργάνωση χιλιάδων , της επέτρεψε να καλύψει κενά του κράτους προσφέροντας ασφάλεια και τρόφιμα σε εξαθλιωμένους . Όπως φαίνεται ήταν ένας τρόπος που εφηύρε το ίδιο το σύστημα της αστικής δημοκρατίας για να εκτονωθεί το μίσος και η ενέργεια των πολιτών . Τώρα η δικομματική κυβέρνηση είδε πως έκανε άλλο ένα τραγικό λάθος , δεν κατάφερε να χαλιναγωγήσει το μίσος των αιμοσταγών φασιστών και αποφασίζει μετά την δολοφονία να καρπωθεί ακόμη και την εξάρθρωση της .

Ορθά κοφτά , μέσα σε λίγα 24ωρα κατάφερε η δημοκρατία μας να δείξει το σκληρό της πρόσωπο και να φανεί δυνατή απέναντι στην Χρυσή Αυγή , όσο "καθάριζε" το κέντρο της Αθήνας και βοηθούσε τους γέροντες του Α.Παντελεήμων μάλλον ήταν καλή . Κυρίως όμως ήταν καλή όταν έσπαγε απεργίες και έσπερνε τον φόβο σε κινήματα και συνδικαλιστές . Επομένως ας μην μας γελούν , δεν έφτανε το Heil Hitler μέσα στην βουλή για να τους στείλουν στο πειθαρχικό ; Δεν έφταναν οι εκατοντάδες επιχειρήσεις εκκαθάρισης με ρόπαλα και καδρόνια , δεν έφτασε ο Περίανδρος και άλλα πόσα . Έπρεπε λοιπόν να χυθεί αίμα Ελληνικό για να φανεί η αποτελεσματικότητα της δημοκρατίας της Ελλάδος . Όπως εύστοχα είπε κάποιος δημοσιογράφος , εάν διαβάσει κανείς το καταστατικό του κόμματος προκύπτει άμεσα η απορία το πως είναι δυνατόν να έχει πάρει άδεια από τον Άρειο Πάγο .

Το θέμα που προκύπτει είναι το ποιος θα κερδίσει μέσα από αυτήν την υπερβολικά καθυστερημένη εξάρθρωση , θα 'ναι η δημοκρατία , θα ναι μήπως η Νέα Δημοκρατία ; H θα είναι πάλι η χρυσή αυγή ; Της δίνουμε την ευκαιρία να φανεί για άλλη μια φορά αντισυστημική και αδικημένη , και όλη αυτή η διαφήμιση της από το πρωί έως το βράδυ στα κανάλια προφανώς της κάνει καλό , ας είναι κι αρνητική , κάτι μου λέει πως ενισχύει το αντιμνημονιακό της πρόσωπο . Και οι ψηφοφόροι της αυτό θα πιστέψουν , όσο δεν υπάρχει λύση στα προβλήματα τους , όσο μένουν άνεργοι , όσο περιμένουμε ακόμα την ανάπτυξη και όσο οι Έλληνες είναι ταπεινωμένοι δεν θα νικηθεί ποτέ η Χρυσή Αυγή . Η εξάρθρωση που μας χρειάζεται είναι αυτή της ανεργίας , της φτώχειας και της ανέχειας , τότε η οποιαδήποτε ακραία ομάδα θα αποτελέσει παρελθόν . Δεν υπήρξε ποτέ  δυνατή δημοκρατία χωρίς δυνατό λαό . Όσες "χρυσές αυγές" και αν εξαρθρώσουν ο δρόμος είναι στρωμένος για γέννεση νέων εγκληματικών οργανώσεων , τα πραγματικά προβλήματα  του κράτους και των πολιτών είναι άλλα και δεν λέει κανείς να δρομολογήσει έστω την λύση τους .

Μέσα σε όλα αυτά ας δεχτούμε ότι είναι ένα βήμα , έπρεπε να γίνει και κάλιο αργά παρά ποτέ . Η ένσταση βρίσκεται στον στόχο αυτής της καταπολέμησης και στον λόγο που δεν έγινε τόσα χρόνια .

Η τρόικα πάντως όλες αυτές τις μέρες βρίσκεται στην Αθήνα , το τι οδηγίες ,ή μάλλον εντολές, δίνει στην κυβέρνηση δεν το γνωρίζουμε .Κάνει φύλλο και φτερό τα οικονομικά των υπουργείων και δεν ξέρουμε τι θα προκύψει για πολλοστή φορά .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου