Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Πέρασε επί της αρχής , τα επεισόδια , ο ηλίθιος και ο πανηλίθιος της Βουλής ....

     Πέρασε το μνημόνιο 2 τελικά με 199 ναι επί της αρχής . Ας δούμε λίγο όμως τι έγινε τελικά .
Το ότι θα περνούσε το περιμέναμε απλά δεν ξέραμε το πόσες θα είναι οι απώλειες. Κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας το σύνταγμα "βούλιαξε" , στην αρχή το κίνημα ήταν υπό έλεγχο . Η χρήση χημικών ήταν τεταμένη και στην υπερβολή της . Ο Μανώλης Γλέζος λιποθύμησε και μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Βουλής , να το πρώτο τραγικό γεγονός της ημέρας. Θαυμάζουμε τον Μανώλη Γλέζο για την αντιστασιακή του δράση σαφώς , όμως στο σύνταγμα υπήρχαν πάνω από 100 τραυματίες , γιατί δεν μεταφέρθηκε κανένας απο αυτούς στο ιατρέιο της Βουλής ? Γιατί δεν έχει το όνομα Μανώλης Γλέζος? Και μετά μαζί με τον Μίκη Θοδωράκη παρακολούθησαν την διαδικασία στην βουλή λες κ είναι σινεμά , σηκώθηκε ο Παπανδρέου και τους χαιρέτησε .
       Μιας και αναφερθληκαμε στον Γιωργάκη να πουμε πως μεσα σ ολη την προφανώς ηλίθια ομιλία του είπε , πως ήταν μόνος του και έκανε πολλά βήματα , προσπάθησε και δεν δείλιασε , όπως δεν δείλιασε τότε που στα 14 του με το πιστολι στον κρόταφο τον ρωτούσαν που είναι ο πατέρας του . Στην συνέχεια είπε πως προέρχεται από μια οικογένεια που έχει παράδοση σε αυτήν την χώρα..... Ναι έχει παράδοση , ο πατέρας του την καταχρέωσε και την κατέστρεψε και αυτός της έδωσε την χαριστική βολή . Αυτός ο άνθρωπος δεν σταματά να μας εκπλήσει με την ηλιθιότητα του ποτέ !



      Ας συνεχίσουμε τώρα με τα επεισόδια , από ένα σημείο και μετά , δηλαδή μετά τις 9 περίπου η αστυνομία , τα ματ και οι δυνάμεις καταστολής έχασαν τον έλεγχο  . Προκλήθηκαν 40 περίπου πυρκαγιες , κουκουλοφόροι εκλεψαν πυροσβστικό όχημα , οι τραυματίες γινόντουσαν όλο και περισσότεροι. Έγιναν πλιάτσικα σε μεγάλα μαγαζιά αλλά και μικρά , μέχρι και σε οπλοπωλείο... Αυτό είναι που ανυσήχησε και περισσότερο. Ο Τσιπρας , ο Φώτης Κουβέλης και η Αλέκα Παπαρήγα μίλησαν για παρακράτος και προβοκάτσια . Μία από τις φωτιές ήταν σε κτίριο δίπλα από τα γραφεία του Δ.Ν.Τ . Εάν κάηκαν τελικά δεν το μάθαμε ακόμα. Επιθέσεις έγιναν επίσης σε γραφεία πολιτικών που λεηλατήθηκαν με βαριοπουλες , και σε τράπεζες. Επεισόδια και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος ,Θεσσαλονίκη , Πάτρα , Ηράκλειο... Παρανάλομα του πυρός με λίγα λόγια η Αθήνα αλλά και άλλες πόλεις...
  
  

      Πάμε τώρα στα εσωτερικα της Βουλης και τον κομμάτων , πέρασε όπως προείπαμε με 199 επί της αρχής , πέρασε και το άρθρο 1 με τα εργασιακά τελικά . Παρόλα αυτά Πασοκ-Ν.Δ. είχαν πολλές απώλειες . 22 βουλευτές διεγράφησαν από Πασόκ και 21 απο το Πασοκ .
Εκτός ΚΟ του ΠΑΣΟΚ τίθενται οι βουλευτές: Σπ.Κουβέλης, Α.Βαγενά, Μ.Ξενογιαννακοπούλου, Λ.Κατσέλη, Β.Παπανδρέου, Λ.Μίχος, Μ.Κυριακοπούλου, Α.Τριανταφυλλόπουλος, Β.Τόγιας, Γ.Κασσάρας, Χ.Καστανίδης, Κ.Τεκτονίδου, Χρ.Κατσούρας, Γ.Μιχελογιαννάκης, Θ.Παραστατίδης, Αλ.Αθανασιάδης, Γ.Παπαμανώλης. Οδ.Βουδούρης, Τσ.Μαντατζή, Ηλ.Θεοδωρίδης, Γ.Αομιρίδης και Χρ.Μαγκούφης.
Οι Βουλευτές, Γιάννης Κουτσούκος, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, Παναγιώτης Δημητρουλόπουλος, Βασίλης Κεγκέρογλου, Χρύσα Αράπογλου, Δημήτρης Κουσελάς, Δημήτρης Καρύδης, Μαρία Μίχου, Μιχαήλ Τζελέπης, που ψήφισαν ναι επί της αρχής και δεν υπερψήφισαν συγκεκριμένα άρθρα του νομοσχεδίου, δεν θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και παραπέμπονται στην Επιτροπή Δεοντολογίας του Κινήματος.
Ο Βουλευτής Χαλκιδικής, Αργύρης Λαφαζάνης, πριν από την ψηφοφορία παραιτήθηκε από βουλευτής.
Από τη Νέα Δημοκρατία εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας τέθηκαν οι βουλευτές Έλενα Κουντουρά, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Δημήτρης Σταμάτης, Κωνσταντίνος Παπασιώζος, Γιώργος Βλάχος, Μιχάλης Γιαννάκης, Μαργαρίτης Τζήμας, Τσαμπίκα Ιατρίδη, Αλέξανδρος Δερμετζόπουλο, Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Ζήσης Τζηκαλάγιας, Χρήστος Ζώης, Σπυρίδωνας Γαληνός, Παναγιώτης Μελάς, Γεώργιος Καρασμάνης, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Αναστάσιος Καριπίδης, Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, Γεώργιος Βαγιωνάς.
        Ας δούμε τώρα όμως τον ηλίθιο και τον πανηλίθιο της Βουλής . 4, συνολικά βουλευτές διεγράφησαν από τα κόμματα γιατί ψήφισαν όχι σε ένα μνημόνιο που μας θάβει , δηλαδή στην ουσία το κόμμα τους στήριξε κάτι λάθος και αυτοί είπαν να αντιταχθούν και στο Λάος συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο . Ο ηλίθιος Βορίδης και ο πανηλίθιος Άδωνης ψήφισαν Ναι στο μνημόνιο 2 ενώ το κόμα τους αποχώρησε από την διαδικασία .... 
        Πάντος με τόσους βουλευτές μείων στο Πασοκ και στην Ν.Δ. τα ποσοστά τους μειώνονται σημαντικά και αυτό ειναι υπέρ μας, επίσης έχει δημιουργηθεί πλέον μια μεγάλη ομάδα αντιμνημονιακών ανεξάρτητων βουλευτών μεσα στο κοινοβούλιο επαρκή σε αριθμό για να φτιάξουν κοινοβουλευτική ομάδα .
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου