Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Εκλογες 2012, χρυσαυγιτες , Τσιπροπρωθυπουργοι, ακυβερνησια.......

    Mετα απο αρκετο καιρο απουσιας καλο θα ηταν να σχολιασουμε λιγο το αποτελεσμα των εκλογων , μιας και συνηδητοποιω πως εχουμε χασει το νοημα , τον στοχο , και μαλιστα εχουμε ξεχασει τον κινδυνο και τα προβληματα .
Ας αρχισουμε χρονολογικα , λιγες μερες πριν τις εκλογες η πλειονοτητα του κοσμου ντρεποταν να πει οτι θα ψηφισει Ν.Δ. η Πασοκ , ολοι ηθελαν να τους "μαυρισουν" . 1-2 ημερες πριν τις εκλογες ηταν φανερο πια πως αρκετοι επαναστατες στα "λογια του καφε" αποφασισαν να στηριξουν διοτι ηταν υπευθυνοι ειπαν ! Επειτα μετα απο 2 χρονια λιτοτητας τα κομματα , κυριως Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ βρηκαν λεφτα ! Λεφτα για μηνυματα στα κινητα, λεφτα για αφισες , λεφτα για τηλεφωνα στους παλιους οργανωμενους , αρκετοι απο τους οποιους σηκωναν τα τηλεφωνα και εβγαζαν ολο τους το μισος και τα νευρα στα καημενα κοριτσακια που ισως και να πηραν ενα μεροκαματο για να ενημερωσουν τον κοσμο , καθως δεν υπαρχει πλεον αρκετη οργανωση σε κανενα απο τα 2 κοματα.
   Ηρθαν οι εκλογες και ειδαμε επιτελους τα περιφημα ποσοστα , ας ξεκινησουμε απο πανω προς τα κατω... Ν.Δ. πρωτο κομμα με 18,85% , ιστορικα χαμηλο αλλα και ταυτοχρονα ισως ιστορικα υψηλο για κομα που μετειχε σε συγκηβερνηση μνημονιου , για κομα το οποιο οδηγει ο Σαμαρας με τις απειρες κωλοτουμπες , με τα απειρα λαθη επιλογης ανθρωπων. Ο Σαμαρας συνεχιζει σημερα να θελει απεγνωσμενα να γινει πρωθυπουργος αλλα επιθυμει και ολοι να τον στηριξουν, σαφως γιατι φοβαται να αναλαβει την ευθυνη μονος του και καλα κανει. Ειναι ο μονος ομως που κρατησε την διερευνυτικη εντολη μολις 7 ωρες ! Δεν διεκδικησε, δεν εψαξε , δεν προσπαθησε οσο θα'πρεπε !
   Συριζα , τρομερο κ ομως αληθινο , ο Συνασπισμος Ριζοσπαστικης Αριστερας ειναι 2ο κομμα με 16,78% . Τα χαμογελα πλυμηρισαν στον συριζα, ο κοσμος του χαρηκε , εκεινο το βραδυ πιστεψε πως η Ελλαδα γυριζει σελιδα. Ας δουμε ομως τι εγινε, τον Συριζα τον στηριξαν κυριως πρωην ψηφοφοροι του Πασοκ , αυτοι τον ανεβασαν τοσο . Οι περισσοτερες γνωμες μεχρι και πριν τις εκλογες ηταν θετικες η μαλλον θετικες για τον Τσιπρα οσον αφορα την ευρωπαικη του ιδεα , οι περισσοτερες ομως ηταν αρνητικες η μαλλον αρνητικες για το μεταναστευτικο , για τις θεσεις του πανω σε επεισοδια ( βλ.Δεκεμβρης 2008) . Ηρθε η ωρα του Τσιπρα λοιπον να λαβει την διερευνητικη εντολη . Τωρα η εγω ειμαι χαζος και δεν καταλαβαινω η καποιοι εκει στον Συριζα , για ποιον λογο να συναντηθει με τους Οικολογους και τον Ανταρσυα απ την στθγμη που δεν εχουν μπει στην βουλη ? Για ποιον λογο να ζητησει συναντηση απο την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ ? Διοτι σκοπευει σε συνεργασια στις επομενες εκλογες εφοσον δεν προκειτε να σχηματιστει κυβερνηση . Δηλαδη αυτοσκοπος του ηταν να μην σχηματιστει κυβερνηση για να ειναι πρωτο κομα με αυτοδυναμια στις επομενες εκλογες , τι και αν κινδυνευει η χωρα μ ακυβερνησια , τι και αν ειναι κρισιμες οι ωρες , τι και αν υπαρχει αμμεσος κινδυνος πτωχευσης . ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ζητωκραυγαζουν !
    Πασοκ , 3ο κομμα ! με μολις 13,18 . Πολοι το χαρηκαν , και ειπαν "εκει τους αξιζει" . Ιστορικα χαμηλο ποσοστο και για το Πασοκ , μηπως ομως αρκετο για να μας αποδειξει πως το 13,18 των Ελληνων ψηφοφορων πασχει απο πολιτικη ανωριμοτητα?  μεχρι και εναν μηνα πριν τις εκλογες δεν ακουσα κανεναν να λεει πως θα ψηφισει Πασοκ , ολα εδειχναν στην μικρη κοινωνια του καθενος πως το Πασοκ θα ηταν μεχρι και εκτος βουλης ! Αλλο που οι δημοσκοπησεις το ηθελαν παντα 2ο κομα, ισως γιατι ετσι επρεπε να τυπωθει στο μυαλο των ψηφοφορων ! Θεωρω λοιπον πως το ποσοστο του Πασοκ ειναι αρκετα υψηλο και ο Βενιζελος μετα απο 2 χρονια ξεπουληματος του κρατους , εξαθλιωσης των πολιτων , καταστροφη της παγκοσμιας εικονας της Ελλαδας , δεν ειναι καθολου χαμενος απο αυτες τις εκλογες. Στο θεμα της διερευνητικης εντολης , την κρατησε 3 μερες ο Βενιζελος , δεν καταφερε τιποτα. Οχι ομως με απολυτα προσωπικη ευθυνη , καθως μονο η Νεα Δημοκρατια ειναι αυτη που συνεργαζεται , μαλλον και η Δημοκρατικη Αριστερα του Φωτη Κουβελη.
    Ανεξαρτητοι Ελληνες , 4ο κομα με ποσοστο 10,60% . Υπερβολικα υψηλο για κομμα μολις 2 μηνων , χωρις καμια κομματικη οργανωση , χωρις τιποτα στην ουσια . Αρκετος κοσμος τον πιστεψε λογω του "μπαμ" που κανει στις ομιλιες του . Η αληθεια ειναι πως οσοι τον παρακολουθησανε απο την αρχη , λιγο πριν διαγραφει δηλαδη , εμεινε σταθερος στις αποψεις του και τις προτασεις του . Ενα λαθος εκανε προεκλογικα ο Πανος Καμμενος , ενω στην αρχη ζητουσε συνεργασια απο ολα τα αντιμνημονιακα κομματα , μολις οι Ανεξαρτητοι Ελληνες επιασαν το 10% στις δημοσκοπησεις και εσκασε το θεμα της συνεργασιας με τον Τσιπρα δηλωσε πως δεν θα γινει πατεριτσα κανενος . Ηταν μια μικρη κωλοτουμπιτσα που δεν καταλαβαν οσοι δεν τον παρακολουθησαν απ την αρχη . Ειπε πολλες αληθειες , στηριχτηκε και λιγο στον λαικισμο τον οποιο ανεκαθεν αγαπουσαμε οι Ελληνες και εφτασε να περασει σε ποσοστο μεχρι και το ΚΚΕ . Συνεργαστηκε με τον Δημαρα και προσπαθει τωρα να το παιξει μη-δεξιος. Μετεκλογικα τωρα , ο Καμμενος πιστευε μεσα του πως θα γινει πρωθυπουργος . Καταλαβαινουμε πως καθοτι αντιμνημονιακος δεν μπορει να συνεργαστει σε αρκετα θεματα , ομως η πικρη αληθεια ειναι πως ο Πανος Καμμενος αποδειχθηκε μετεκλογικα αρκετα ανευθυνος, δεν εκανε καμια προταση , δεν στηριξε καμια προταση , δεν εκανε απολυτως τιποτα , παραμονο ειρωνευτηκε τηλεφωνικα τον Αντωνη Σαμαρα με το θεμα του Γεωργαλα . Και αλλοι ξερουν να λενε αληθειες , δεν εχουν καν κομμα ομως !
   ΚΚΕ , 8,48% ... Τι να πει κανεις γι αυτον τον πολιτικο χωρο , ειναι απιστευτα αυτα που ειπαν προεκλογικα ! ουτε καν εμμεσα αλλα αμεσα η Αλεκα Παπαρηγα ξεκαθαρισε πως δεν θελει ποτε να κυβερνησει , ποτε δεν προκειτε να βαλει το χερακι της σε κατι σ αυτην την χωρα , την ωρα που κινδυνευουμε με χρεοκοπια ζηταει ευθαρσως επαναληπτικες εκλογες. Τα ποσοστα της επεσαν αλλα και παλι ισως να ειναι αρκετα υψηλα για ενα τοσο παλαιοκομματικο ΚΚΕ. Αναγνωριζουμε την ιστορια του στην Ελλαδα , αναγνωριζουμε την ειλικρινια του και τις σταθερες του αποψεις για σχεδον ολα τα θεματα. Πρεπει ομως και αυτοι εκει στον Περισσο να αναγνωρισουν την τραγικοτητα της καταστασης , να αναγνωρισουν οτι η πλειονοτητα αυτων που προτινουν δεν μπορουν να εφαρμοστουν ουτε με θαυματα (βλ. επιδομα ανεργιας 1200 ευρω ) , και οτι πρεπει να βαλουν και αυτοι πλατες για να βοηθησουν με ολες τους τις δυναμεις . Δεν γινεται να εισαι τοσα χρονια στην βουλη , να πληρωνεσαι απο το Ελληνικο Κρατος και να τα βαζεις ολα στα κομματικα ταμεια , μονο και μονο για να κανεις αντιπολιτευση . Οταν ερθει η ωρα , που ηρθε . ολοι πρεπει να βαλουν πλατες , δεν ειπαμε να συνεργαστει με το Πασοκ. Ας συνεργαστει με τον Συριζα που ειναι πιο κοντα πολιτικα . Δεν γινεται εν ετη 2012 να θες να εξουσιασεις τον λαο , μετα αυτος με επανασταση να λαβει την εξουσια και να στην δωσει για να κυβερνησεις .
    Χρυση Αυγη , το φαινομενο , 6,97% . Ολοι μας ακουσαμε απο γνωστους οτι θα ψηφισουν Χρυση Αυγη . Επισης ολοι μας γνωριζουμε πως οι περισσοτεροι που ψηφισαν δεν ξερουν τι ειναι η Χρυση Αυγη . Μεγαλο λαθος τα καναλια να μην την παρουσιασουν πριν τις εκλογες. Το εκμεταλευτηκαν , το επεξαν αδικημενοι , και ως γνωστων παντα αρεσαν στον Ελληνα οι "παρανομοι και οι αδικημενοι" . Μετεκλογικα βεβαια ολοι θυμηθηκαν να κανουν μια εκπομπη αφιερωμενη στην Χρυση Αυγη , ολα δειχνουν πως ηταν ενα σχεδιο . Εδω και μερες ασχολουμαστε με αυτο το φαινομενο και οχι το πραγματικο προβλημα της ακυβερνησιας . Αλλοι λενε πως θα ξεφουσκωσει , αλλοι πως ηρθαν για να μεινουν . Μπορει οντως να μεινουν αλλα αποκλειεται να μεινουν με 7% , το ποσοστο ειτε θα ανεβει εαν πολωσουν το κλιμα οσο δεν παει και εαν συνεχισουν να φερονται τοσο εξυπνα και το συστημα να τους βοηθα . Ειτε το ποσοστο θα κατεβει αρκετα εαν φανει το πραγματικο τους προσωπο στην κοινωνια, εαν λυθουν τα προβληματα του τοπου , εαν βρεθει καποιος πραγματικος ηγετης να εκφρασει τον Ελληνα . Τοτε η χρυση αυγη θα αποτελεσει μια μικρη παρενθεση στον τοπο .
    Δημοκρατικη Αριστερα , με 6,11 % μπηκανε με "αερα" στην βουλη , ειπαν τις προτασεις τους , που δεν ειναι και τοσο αριστερες , περισσοτερο κεντρωες θα τις χαρακτηριζε κανεις, και ηρθαν και αυτοι μαλλον για να μεινουν . Ο Φωτης Κουβελης οσον αφορα τις προτασεις συγκυβερνησης κρατησε μια μετριοπαθη υπευθυνη σταση , συνεργαζεται προκειμενου να αποφευχθει ο κινδυνος , βαζει πλατες . Το θεμα ειναι , μνημονιο η αντιμνημονιο? Ο Κουβελης μιλα για απαγγιστρωση απο το μνημονιο , πριν την απαγγιστρωση ομως θα το στηριξει , οπως αλλωστε το χει κανει σ ολες τις επιτροπες στην Βουλη , πλην της ολομελειας . Πολλοι λενε οτι προκειτε για ενα 2ο Πασοκ , θα τολμησουμε να πουμε πως τετοια αλητεια δεν την κατεχει κανεις ! Ομως θα επρεπε να καθαρισει λιγο περισσοτερο τα ψηφοδελτια ο κ.Κουβελης , δεν γινεται να κατεβαζεις την Ρεπουση , και διαφορα αλλα στοιχεια που τιποτε δεν εχουν να προσφερουν στον τοπο αυτο εκτος απο ροκ μουσικη και εναλακτικο τροπο ζωης. Εαν βρεθει αυτος ο ηγετης που θα εμπνευσει εμπιστοσυνη τοτε θα ναι σιγουρο πως η δημοκρατικη αριστερα θα σβησει οπως πολλοι αλλοι. , οχι ομως ο Φωτης Κουβελης .
     Ας το δουμε λιγο απ την αναποδη , το 80% των ψηφοφορων αποδοκιμασε την Ν.Δ , το 83%  τον Συριζα , το 87% αποδοκιμασε το Πασοκ , το 92% αποδοκιμασε το ΚΚΕ. Δεν προλεπεται αποδοκιμασια για τους Ανεξαρτητους Ελληνες , την Δημοκρατικη Αριστερα , και την Χρυση Αυγη καθως πρωτη φορα μπενουν στην βουλη αυτα τα σχηματα. Παρ'ολα αυτα ειναι φανερο πως κανεις δεν μπορει να εκφρασει την ανυσηχια του Ελληνα , κανενας δεν εμπνεει εμπιστοσυνη , και οπως φαινεται κανενας δεν εχει το θαρρος να αναλαβει την πολιτικη ευθυνη και να κυβερνησει αυτον τον τοπο σωστα , δικαια , ανεξαρτητα , και ηθικα . Ευχη ολων να μην πεσουμε απ τον γκρεμο μιας και εχουμε φτασει στο χειλος του....
MiSp
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου