Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Σύλληψη Βαξεβάνη , πως και γιατί .

   Πριν από δυο εβδομάδες περίπου διαβάζω το περιοδικό του Κώστα Βαξεβάνη , hot doc , ξεφυλίζοντας το βρίσκω ένα μεγάλο αφιέρωμα στις τηλεφωνικές υποκλοπές που έγιναν το 2005 εις βάρος του τότε πρωθυπουργού της χώρας Κωνσταντίνου Καραμανλή  ,  και μερικών υπουργών .
     Διαβάζοντας το πολυσέλιδο αφιέρωμα στις τότε υποκλοπές , αντιλαμβάνομαι ότι οι ελάχιστες έρευνες που έγιναν κατέληγαν στο τετράγωνο της Αμερικάνικης πρεσβείας . Δεν είχαν ανάγκη άλλωστε να κρυφθούν και τόσο καλά . Ο Βαξεβάνης αναδημοσιεύει όλη την έρευνα που έγινε τότε .
   Ο άνθρωπος της vodafone που ανακάλυψε το λογισμικό των υποκλοπών ήταν ο Τσαλικίδης . Ήταν ο μόνος που είχε όλα τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία για τις υποκλοπές . Ο Τσαλικίδης τότε ήταν στέλεχος της vodafone , ένας ερωτευμένος άνθρωπος , ευτυχισμένος , το καλοκαίρι που ερχόταν θα γινόταν ο γάμος του . Δεν έλειπε τίποτε από την ζωή του , ούτε οικονομικά μα ούτε και συναισθηματικά . Λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη του Ρουσόπουλου για τις υποκλοπές ο Τσαλικίδης βρέθηκε από την ίδια του την μητέρα απαγχονισμένος ,(????) οι Έλληνες ιατροδικαστές θεώρησαν περιττό να εξετάσουν το πτώμα (????), καθώς η αστυνομία έβγαλε αμέσως το συμπέρασμα ότι πρόκειται περί αυτοκτονίας (???). Ο μεγαλύτερος αδερφός του Τσαλικίδη γνωρίζοντας τον αρκετά καλά , θεώρησε απαραίτητο να φωτογραφήσει το πτώμα . Οι φωτογραφίες κατέληξαν σε Βρετανούς ιατροδικαστές , οι οποίοι υποστήριξαν ότι εάν ο Τσαλικίδης όντως αυτοκτόνησε τότε είναι ο πρώτος άνθρωπος παγκοσμίως που αυτοκτόνησε χωρίς σπασμούς , χωρίς άγχος . Το συμπέρασμα ήταν ότι ο Τσαλικίδης όταν κρεμάστηκε ήταν ήδη νεκρός , πιθανώς δηλητηριασμένος . Κάποιος άλλος βρετανός ιδιώτης ιατροδικαστής υποστήριξε πως ήταν στραγγαλισμένος λίγω της στάσης του λαιμού του . Αυτό όμως τώρα πια δεν μπορεί να αποδειχθεί από κανέναν , παρά μόνο από κάποιες φωτογραφίες .  
      Σε εκείνο το τεύχος , με την σύμφωνη γνώμη της οικογένειας Τσαλικίδη , δημοσιέυθηκαν οι περίφημες φωτογραφίες . Διαβάζοντας όλο αυτό το σενάριο , σαν δύσπιστος , είπα μέσα μου πως αν όντως είναι αλήθεια , και μετά από όλα τα ενοχλητικά σκάνδαλα που έχει βγάλει στην δημοσιότητα ο Βαξεβάνης (Βενιζέλος-Λαυρεντιάδης-Proton κ.α. ) , σίγουρα το παρακράτος θα δράσει . Σίγουρα δεν θα το αφήσουν έτσι . Έτσι κ έγινε , με πρόσχημα μια λίστα (περίφημη λίστα Λαγκάρντ) , εκδίδεται ένταλμα σύλληψης του δημοσιογράφου . Το ίδιο το κράτος δηλαδή αποδεικνύει πως έγιναν οι υποκλοπές , καταστράφηκαν Ελληνορωσικά σχέδια και σχέσεις , ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του άδικα , δολοφονήθηκε πιθανώς από πράκτορες ή ανθρώπους της Αμερικάνικης Πρεσβέιας , και τίποτα δεν ερευνήθηκε , κανένας δεν πλήρωσε .
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου