Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Έκλεισε η ΕΡΤ .

     
      Ένα μεγάλο κεφάλαιο της ελληνικής καθημερινότητας αποτέλεσε μέχρι και σήμερα η Ελληνικη Ραδιοτηλεόραση . Τα προβλήματα πολλά , τα λεφτά πολλά . Η ΕΡΤ ιδρύθηκε το 1976 μετά από μετονομασία την ΕΙΡΤ και ΥΕΝΕΔ . Πολλά τα κακώς κείμενα της , αυτό είναι όμως αυτό που πρέπει να εξετάσουμε ;
     Ο Σίμος Κεδίκογλου ανακοίνωσε αιφνίδια το κλείσιμο της ΕΡΤ σήμερα το μεσημέρι . Βρήκε στον ύπνο το εργατικό της προσωπικό όπως και όλο τον κόσμο . Επί 3 δεκαετίες λοιπόν τσιφλίκι τους είχαν οι κυβερνήσεις την ελληνική ραδιοφωνία και τηλεόραση . Επί 3 δεκαετίες οι ίδιοι πολιτικοί φορείς που σήμερα πετάνε στον δρόμο 2600 οικογένειες κατέστρεφαν μέρα με την μέρα την ΕΡΤ .
   
Έρχεται σήμερα η κυβέρνηση Σαμαρά να δημιουργήσει αισθήματα πως τίποτα δεν είναι δεδομένο , τίποτε δεν είναι σίγουρο . Σήμερα ξαφνικά κλείνουμε την ΕΡΤ , αύριο άλλους 25 φορείς , μεθαύριο νοσοκομεία κ.ο.κ . Λαμόγια οι οπερατέρ , λαμόγια οι καμεραμέν ,λαμόγια οι εργαζόμενοι των 400 και κάτι ψηλά ευρώ . Αυτούς που πιθανών οι ίδιοι "βόλεψαν" για μια ψήφο .
 
Για να είμαι αντικειμενικός , όλοι γνωρίζουμε τα προβλήματα της ΕΡΤ , οικονομικής και μη φύσεως . Όμως οι πολιτικοί και η πολιτική είναι για να λύνει τα προβλήματα , οι χουντικοί και η χούντα για να τα κόβει . Είμαστε όλοι μάρτυρες της ξαφνικής διακοπής των προγραμμάτων στις 11 το βράδυ και όχι στις 12 όπως ανακοινώνει στο διάγγελμα το μέλος της ΕΣΗΕΑ (!!!), Σίμος Κεδίκογλου .
Τα ΜΑΤ κατευθύνονται προς τους πομπούς και τους ρίχνουν , επίδειξη δυνάμεως από το σκληρότερο πρόσωπο κοινοβουλευτικής κυβέρνησης που πέρασε ποτέ,  φασισμός και αλητεία . Τα μοναδικά κόμματα που στηρίζουν αυτήν την απόφαση είναι η Ν.Δ. του Αντώνη Σαμαρά και η Χρυσή Αυγή , τα συμπεράσματα δικά σας .
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου