Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Κούρεμα καταθέσεων

    
     Δεν θα μακρηγορήσω απλώς είναι διάχυτα τα πράγματα στο μυαλό μου , όπως σε κάθε Έλληνα φαντάζομαι.
    Αρχικά , το πόσο μεγάλη ήταν η πολιτική αλητεία του Αναστασιάδη δεν θα το κρίνει η ιστορία , ήδη το κρίνει ο καθένας μόνος του , θα μπορούσε να συγκριθεί και με αυτήν του Γ.Α.Π. , κοινώς του jefree . To μέτρο τώρα είναι πέρα για πέρα παράνομο , ανήθικο και δεν θα είναι το μοναδικό , το ξέρουμε αυτό όλοι μας. Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε μόνο δεινά της έφερε .
     Παρόλα αυτά οι Κύπριοι φάνηκαν οι σκληροί της Ευρώπης , καταψήφισαν την απόφαση του eurogroup , οι Κύπριοι βουλευτές στην πλειοψηφία τους ξέρουν να λένε όχι. Οι δικοί μας βέβαια , ναι σε όλα. Χαιρετίζουμε τους Κύπριους που βγήκαν στους δρόμους με γρήγορα αντανακλαστικά , χωρίς συνδικάτα και εργατοπατέρες , απλός πολιτικοποιημένος , βασανισμένος λαός .
     Η Ελλάδα για 2η φορά στην σύγχρονη ιστορία όμως πουλά τον αδελφό της , μετά την εισβολή του 1974 σήμερα στηρίζει την απόφαση του eurogroup , στηρίζει το κούρεμα των καταθέσεων και ότι αυτό θα επιφέρει . Γιατί , κακά τα ψέμματα , το να φορολογηθεί σε ένα ποσοστό της τάξης έστω και του 10% για καταθέσεις πάνω από 100.000 δεν θα επηρεάσει τον φτωχό λαό της Κύπρου τόσο , όσο τους μεγαλοκαταθέτες που στην πλειοψηφία τους δεν είναι Κύπριοι . Πρώτη μεγάλη αντίδραση αυτή της Ρωσίας , πολλά τα δις ευρώ που επένδυσε στο νησί και εάν περάσει το μέτρο σε επόμενη ψηφοφορία όλα αυτά τα δις θα "πετάξουν" για άλλη γη και άλλα μέρη . Μαζί με το πολυπόθητο ζεστό χρήμα χάνουν κ έναν σημαντικό εταίρο .
     Αυτό είναι που χτυπά η Γερμανία , το κεφάλαιο των μεγαλοκαταθετών , η Κύπρος εν μια νυκτί θα μετατραπεί σε χώρα με άδεια ταμεία στις τράπεζες . Τα κεφάλαια αυτά θα μεταφερθούν σε "σταθερότερες" οικονομίες . Και αυτά που θα επιφέρουν θα είναι καταστροφικά για την Κύπρο , θα φτωχοποιηθεί το κράτος και τότε είναι που θα έρθει η ώρα να μειωθούν και οι μισθοί , χάριν της ανταγωνιστικότητας . Θα μένουν όμως στο ευρώ . Έσπευσαν οι Κύπριοι να κάνουν την ΑΟΖ , πόσο μεγάλη σημασία θα έχει αυτό όταν το κράτος δεν θα μπορεί να συντηρήσει τα ταμεία , τα νοσοκομεία , την παιδεία και όλα τα λειτουργικά έξοδα του ? Καθόλου ,θα εκμεταλλευτούν το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο ξένες εταιρίες με πολύ μικρά ή και μηδενικά έσοδα για την Κύπρο . Αυτό φαίνεται να συμβαίνει στην Κύπρο , και μακάρι να μην βγω αληθινός .
      Η ανάγκη για άμεση αντίδραση όλου του Ευρωπαικού Νότου αποδεικνύεται περισσότερο επιτακτική από ποτέ . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου