Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Σφακιανάκης ή Βανδή ;


Συγνώμη για το λεξιλόγιο μου μα από μαλακίες άλλο τίποτα. Στα πλαίσια της εκχρυσαυγιτοποίησης μέχρι και ο Σφακιανάκης παίζει ρόλο ! Όχι ότι απαγορεύεται ένας καλλιτέχνης να εκφράζει πολιτικές απόψεις , το ακριβώς αντίθετο, πρέπει να εκφράζει και να ευαισθητοποιεί . Έτσι πρέπει να είναι το πνεύμα του τόπου. Εδώ όμως τι έχουμε, έχουμε έναν άνθρωπο που με το ζόρι κατάφερε να πάρει απολυτήριο δημοτικού και εκτός από το ότι εκφράζει πολιτικές πεποιθήσεις έχουμε και ανθρώπους που τον ακολουθούν πολιτικά , ως διασκεδαστής θα λεγα πως είναι καλός ! Είμαστε όλοι εξωγήινοι ! Να πούμε μπράβο; Θα πούμε μπράβο.

Για να σοβαρευτούμε, μέχρι και η λεγόμενη show biz παίζει τον ρόλο της στην κοινωνία που ζούμε. Αυτό είναι το πνεύμα που διαθέτουμε, ή μάλλον που επικρατεί,  αυτό είναι το πνεύμα που θα κρίνουμε. Τους τελευταίους μήνες όλοι πέσαμε στο τρυπάκι να διαχωριστούμε σε χρυσαυγίτες και αντιχρυσαυγίτες , σε φασίστες και αντιφασίστες . Αυτό είναι ένα δίλημμα που ακολουθεί την ανθρωπότητα εδώ και πολλές δεκαετίες , μα είναι το σημερινό επίκαιρο; Το σημερινό επίκαιρο δίλημμα είναι το αν είσαι μνημονιακός ή αντιμνημονιακός, φιλογερμανός ή Έλληνας, αν είσαι νεοφιλελεύθερος ή λαϊκός. Σε αυτά τα στρατόπεδα πρέπει να διαχωριστούμε και να συγκρουστούμε αν θέλετε. Δεν υπάρχει πια καιρός για τέτοιες πολυτέλειες.

Οι άνθρωποι που τα τελευταία χρόνια θεωρούσαν την πολιτική βαρετή, αυτοί του "όλοι ίδιοι είναι" αυτοί είναι που σήμερα θα πέσουν στο δίλημμα Σφακιανάκης ή Βανδή . Πάντως ως λαός ωριμάσαμε , από το Βίσση ή Βανδή περάσαμε στο παραπάνω που στο κάτω κάτω έχει και ένα κοινωνικοπολιτικό υπόβαθρο. Μπράβο Έλληνα ! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου