Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

"Δημοκρατία"




Το σημερινό άρθρο αποτελεί συνέχεια στην ουσία του προηγούμενου "πρόεδροι και βασιλιάδες". Αφορά στα προβλήματα λειτουργίας της δημοκρατίας, όπως την αποκαλούν τουλάχιστον οι βουλευτές.

Αν παρακολουθήσει κανείς μια συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως στην βουλή εύκολα θα διαπιστώσει πως εδώ και πολλά χρόνια η δημοκρατία δεν λειτουργεί. Οι ελάχιστοι βουλευτές που κάνουν την δουλειά τους, που ελέγχουν δηλαδή την εξουσία είθισται να κάνουν ερωτήσεις στους υπουργούς περιμένοντας απαντήσεις. Οι υπουργοί με την σειρά τους θεωρούν ως αναγκαίο κακό της δουλειάς τους να απαντούν. Τις περισσότερες φορές όμως είτε υπεκφεύγουν είτε δεν απαντούν ποτέ. Το γεγονός αυτό αποτελεί τρανή απόδειξη της φασίζουσας λογικής της εκάστοτε κυβέρνησης. Δεν αποδέχονται τις αρχές της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

Έπειτα όμως από αυτό το θλιβερό γεγονός, θέλω να αναφερθώ και στους βουλευτές που δεν πατάνε κυριολεκτικά το πόδι τους στην βουλή, δεν κάνουν καν ερωτήσεις, δεν ελέγχουν το έργο της κυβέρνησης και αναλώνονται με το να περνούν ώρες στα πολιτικά τους γραφεία ρουσφετολογόντας με τους εν δυνάμει ψηφοφόρους τους. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει ένα πειθαρχικό; Ένα όργανο τέλος πάντων το οποίο θα βάζει χέρι στους "τεμπέληδες" βουλευτές. Όπως εάν ένας υπάλληλος δεν πάει στην δουλειά του είτε απολύεται είτε δεν πληρώνεται έτσι και ο βουλευτής. Εφόσον δεν ασκεί τα καθήκοντα του θα έπρεπε να απολύεται από την βουλή. Και επειδή θα μου πείτε πως είναι εκλεγμένος και δεν είναι δημοκρατικό, ωραία λοιπόν , να μην πληρώνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου