Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Μαχόμενες επαναστατικές λαϊκές ομάδες



Μια 18σέλιδη προκήρυξη είδε χθες το φως της δημοσιότητας σχετικά με την δολοφονία των 2 χρυσαυγιτών στις 1 Νοεμβρίου. Προκήρυξη η οποία θεωρήθηκε γνήσια από την αντιτρομοκρατική. Δημοσιεύθηκε εκεί όπου και στάλθηκε, στο zougla.gr. Το γιατί στο zougla.gr είναι προφανές. Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος ουκ ολίγες φορές έχει δείξει το πόσο γοητευμένος είναι από την τρομοκρατία των αδελφών Ξηρών. Έχει φιλοξενήσει σε εκπομπές του άλλωστε τον ίδιο τον Χριστόδουλο Ξηρό. Και οι τελευταίες προκηρύξεις ανάληψης ευθυνών της σεχτάς επαναστατών εκεί είχαν σταλθεί.

Εάν κανείς ρίξει μια ματιά στα κείμενα της 17Ν εύκολα θα καταλάβει πως ήταν αψεγάδιαστα, χωρίς λάθη. Λες και τα έγραφε αριστούχος φιλόλογος. Έπειτα είχαν πολυσέλιδη αναφορά στο επιχειρησιακό κομμάτι των ενεργειών τους. Εξηγούσαν τους λόγους όπου κατά την άποψη τους έπρεπε να γίνουν οι εκτελέσεις ή οι βομβιστικές επιθέσεις. Εξηγούσαν τον λόγο για τον οποίο διάλεγαν το θύμα και γιατί όχι κάποιον άλλον, και πάντα λεπτομερέστατα. Δεν εκθειάζω την 17Ν, απλώς κάνω σύγκριση.

Η χθεσινή προκήρυξη των μαχόμενων επαναστατικών λαϊκών ομάδων είναι παράξενη. Μια νέα τρομοκρατική οργάνωση η οποία δεν εξηγεί στην ουσία τις θέσεις της. Δολοφονεί 2 νέα παιδιά χωρίς να εξηγεί και το γιατί αυτούς και όχι τους βουλευτές ή τους επιχειρηματίες χρηματοδότες της Χ.Α..  Είναι εξαιρετικά περίεργο ένα κείμενο τρομοκρατικής οργάνωσης να μην επιτίθεται έστω στην εξουσία συνολικά, να μην απειλεί μέλη της κυβέρνησης. Αναφορά γίνεται μόνο στον Μάκη Βορίδη. Όπως έγραψε και ο Κώστας Βαξεβάνης στο hot doc, εντύπωση προκαλεί επίσης η τήρηση του πρωτοκόλλου καθώς αποκαλεί τον πρώην αρχηγό του ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Φράγκο Φραγκούλη.  

Έπειτα δεν δίνει κανένα στοιχείο για την επιχείρηση της δολοφονίας, πράγμα όχι απλά ασυνήθιστο αλλά ύποπτο. Επιβεβαιώνει με μεγάλη προθυμία την θεωρία των 2 άκρων και απειλεί ευθέως όλα τα μέλη της Χ.Α καθώς είναι αυτοί που ενοχλούν την οργάνωση για το χτίσιμο του κόσμου που ονειρεύονται, για τον οποίο δεν αναφέρουν τίποτα.  Λέει πως ο εμφύλιος έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και τώρα εντατικοποιείται, προτρέπει αριστεριστές να αντιμετωπίσουν ένοπλα την χρυσή αυγή. Προσπαθεί έντεχνα να πείσει πως ο εμφύλιος είναι ένας ορατός κίνδυνος.

Ιστορικά οι τρομοκρατικές οργανώσεις της Ελλάδας ποτέ δεν έσπειραν τον φόβο σε απλά μέλη κομμάτων, ποτέ δεν απείλησαν την καθημερινότητα του μέσου Έλληνα με εμφυλίους μέσα από τα κείμενα τους.
Τα συμπεράσματα δικά σας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου