Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

"Εκτέλεση" μελών χρυσής αυγής . Τρομοκρατία ;


  
Αυτήν την φορά δεν αντέδρασα άμεσα , περίμενα να δω την εξέλιξη των γεγονότων και μετά να σχηματίσω μια εικόνα . Εικόνα η οποία ακόμα και σήμερα είναι θολή . Μπορεί να ήταν η σέχτα επαναστατών , μπορεί να ήταν ακραία στοιχεία που δρουν χωρίς οργάνωση . Περιμένουμε προκήρυξη . Εάν δεν ήταν προβοκατόρικο γεγονός δεν αναμένω να πιαστούν σύντομα οι δολοφόνοι . Δολοφόνοι , όχι εκτελεστές , όχι δράστες . Κοινοί δολοφόνοι .

Η πράξη αυτή της δολοφονίας απλών μελών της Χρυσής Αυγής , 20 και 23 ετών δεν έχει καμία μα καμία σχέση με την δολοφονία του Παύλου Φύσσα στην οποία το κράτος αντέδρασε απρόσμενα γρήγορα και αποφασιστικά , κάτι στο οποίο χωράει μεγάλη ανάλυση αλλά δεν είναι επί του παρόντος . Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεν φαίνεται να είχε προσχεδιαστεί , στο πρόσφατο όμως γεγονός με τους χρυσαυγίτες σίγουρα υπήρξε καλά οργανωμένο σχέδιο .
   
Οι δολοφόνοι έχουν βαρύ οπλισμό , έχουν πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο , δεν μοιάζουν όμως με τρομοκράτες όπως αυτοί της 17Ν . Οι "στόχοι" είναι απλοί πολίτες που ανήκουν σε ένα καλώς ή κακώς , μέχρι σήμερα τουλάχιστον , νόμιμο πολιτικό φορέα του κράτους , το οποίο μάλιστα εκπροσωπείται στην βουλή . Έχουμε αναλύσει τους λόγους εκατομμύρια φορές και δεν χρειάζεται να το ξανακάνουμε . Οι δολοφονηθέντες λοιπόν δεν είναι ούτε σταθμάρχες της CIA , ούτε βουλευτές που εμπλέκονται σε σκάνδαλα ,  μα ούτε και εφοπλιστές . Είναι θύματα της κρίσης και σαφώς θύματα του σάπιου πολιτικού συστήματος . Προς Θεού δεν υποστηρίζω πως εάν ήταν κάτι από τα παραπάνω τους άξιζε ο θάνατος .

Άλλωστε μετά την μεγάλη "επιτυχία" (δεν μπορώ να βάλω περισσότερα εισαγωγικά) του κράτος στην εξάρθρωση της χρυσής αυγής θα περίμενα όλα τα μέλη τα οποία έχουν εγκληματική δράση να έχουν προφυλακιστεί .

Μετά την κοινοποίηση , και όχι αποκάλυψη , της δράσης της χρυσής αυγής . Έπειτα από την δολοφονία του Φύσσα το χτύπημα ήταν αναμενόμενο , το γράψαν οι φυλλάδες , το περίμεναν και οι χρυσαυγίτες . Επομένως προκαλεί ερωτηματικά το γεγονός πως δεν είχαν προφύλαξη τα νεαρά μέλη τους , δεν είχαν προφύλαξη ούτε από την αστυνομία , ούτε και από το ίδιο το κόμμα . Το τελευταίο μάλιστα μου κάνει μεγαλύτερη εντύπωση .

Μετά από την διπλή δολοφονία δεν θα εξαρθρωθεί καμία οργάνωση ; Δεν θα έχουμε ανάληψη ευθύνης από κανέναν ; Ίσως και να ναι νωρίς για προκήρυξη . Θα ασχοληθεί όμως σοβαρά η αντιτρομοκρατική με το θέμα αυτό ή σε 2 βδομάδες θα αποτελεί παρελθόν για τον τόπο;

Τα θύματα , Μιχάλης Καπελώνης και Γεώργιος Φουντούλης και ο τραυματίας Αλέξανδρος Γέροντας σε καμία των περιπτώσεων δεν αποτελούν "πρόβλημα" των τρομοκρατών . Άλλωστε όλοι συγκλίνουν στο γεγονός πως για την όλη δράση της χρυσής αυγής ευθύνεται ο ιθύνων νους του ναζισμού στην Ελλάδα και τα άμεσα αποτελέσματα της κρίσης . Αναμένουμε λοιπόν από την αντιτρομοκρατική σοβαρή αντιμετώπιση του γεγονότος , αναμένουμε την εσχάτη των ποινών στους δολοφόνους και πιθανών εξάρθρωση κάποιας οργάνωσης , είτε λέγεται σέχτα επαναστατών είτε δολοφόνοι Α.Ε. .

ΥΓ. Θετική εντύπωση δημιουργούν οι δηλώσεις ηπίων τόνων της χρυσής αυγής και η παράδοση των όπλων τους , των νομίμων όπλων . Σύμφωνα με την πρόσφατη δραστηριότητα τους ήμουν σίγουρος πως οι δηλώσεις τους θα ναι γεμάτες μίσος και θα προμήνυαν τα χειρότερα . Μπήκαν στην χρυσή αυγή οι επικοινωνιολόγοι ή "μαλάκωσαν" ; Ελπίζω το δεύτερο , πιστεύω το πρώτο .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου